Heras Mobile en Conneqtr beveiligen bouwwerven met geïntegreerde oplossing voor toegangscontrole

We hebben goed nieuws! Wij werken samen met Conneqtr. Dit betekent dat u bij ons de optie heeft om met het online platform Zen van Conneqtr te werken. Dit is een digitale oplossing die het proces vereenvoudigt voor het opvolgen van sociale regels en veiligheidsregels in de bouwsector. Op deze manier controleert u eenvoudig of veiligheidscertificeringen geldig zijn en wettelijke verplichtingen nageleefd worden. Daarnaast heeft het Zen-platform een naadloze integratie met de digitale omgeving van de overheid. 

Het online platform Zen wordt al gebruikt door een aantal grote spelers in de bouwsector zoals Stadsbader, Besix, Artes Group, Dethier, Wyckaert, Litran, Denys, APK, Group Jansen. Het is de perfecte oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een betrouwbaar registratie- en beheerplatform. Door deze samenwerking kunnen we u namelijk een totaalpakket aanbieden voor toegangscontrole en real-time aanwezigheidsregistratie. In dit blogartikel leest u onder andere hoe de samenwerking is ontstaan en welke voordelen het Zen-platform nog meer biedt.

 

De perfecte match voor toegangscontrole en real-time aanwezigheidsregistratie op de bouw

Toegangscontrole en aanwezigheidsregistratie blijven een moeilijk gegeven. Zeker bij grote projecten kan het een tijdrovende klus zijn om de personen te registeren die uw bouwwerf betreden. Dat kan anders, dachten Conneqtr en Heras Mobile. Daarom bundelen we onze krachten tot een totaaloplossing voor elke bouwwerf.

Onze paden kruisten elkaar voor het eerst op een grote bouwwerf in de haven van Antwerpen, de Europa Terminal. De vernieuwing van deze terminal wordt uitgevoerd door een tijdelijke maatschap van Artes Roegiers, Artes Depret, Herbosch-Kiere en Boskalis. Deze bedrijven gebruiken het online platform Zen voor social compliance, toegangscontrole en de naadloze samenwerking met onderaannemers op de bouwwerf. Voor dit project leverde Heras Mobile de fysieke toegangscontrole zoals een tourniquet en slagbomen, maar ook de badgelezers. We besloten op dat moment de krachten te bundelen. Samen met Conneqtr ontwikkelden we een naadloze integratie tussen het platform Zen en de toegangsverschaffers van Heras Mobile. Deze geavanceerde oplossing werd in een recordtijd voor de Europa Terminal beschikbaar gemaakt, maar inmiddels kan iedereen hiervan gebruikmaken.

Wilt u de persoonsregistratie op de werf in een paar minuten geregeld hebben én een waterdichte toegangscontrole hebben? Dan is het platform Zen in combinatie met een tourniquet, slagboom en/of schuifpoort van Heras Mobile de juiste keuze. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: +31 (0)13 677 834 of info@heras-mobile.be

20211209-tomdoms_0178945-1

 

Een meerwaarde voor elke bouwwerf

Wie op de bouw werkt, weet hoeveel papierwerk erbij komt kijken. Van leveringsbonnen en attesten tot het registreren van personen. De werfleider is al snel een groot gedeelte van zijn of haar tijd bezig met administratie. Dit terwijl u zich eigenlijk wilt focussen op uw kerntaak, namelijk bouwen. Het online platform Zen is dan de perfecte oplossing. Met deze tool regelt u de aanwezigheidsregistratie automatisch en heeft u dus minder handmatige administratie op de werf.

Het Zen-platform geeft ook inzicht in de keten van (onder)aannemers die op de bouwwerf aan het werk zijn. Aannemers zien direct of iedereen voldoet aan de nodige documenten, wettelijke verplichtingen en kwalificaties. Eigenlijk zorgt Zen er op een eenvoudige manier voor dat bouwbedrijven zich aan de regels houden, zonder dat er papierwerk bij te pas komt. U vermijdt dus torenhoge boetes, omdat het platform Zen ervoor zorgt dat alle wettelijke verplichtingen en documenten op één plek worden bijgehouden.

Heras Mobile kan een bouwwerf van A tot Z invullen, van werfhekken leveren en monteren tot aan accessoires en toegangsverschaffers. Vooral de toegangsverschaffers zijn dus essentieel bij deze geïntegreerde oplossing. Denk hierbij aan tourniquets, schuifpoorten en slagbomen, maar ook de bediening ervan wordt verzorgd door ons. Het platform Zen is een perfecte aanvulling op de producten van Heras Mobile, wat leidt tot een robuust en geïntegreerd toegangscontrolesysteem. Dankzij de samenwerking met Conneqtr kunnen we u een nog breder pakket aanbieden.

Met het Zen-platform kunt u ook:

  • Ervoor zorgen dat de geldigheid van de toegangspasjes in overeenstemming is met de sociale nalevingsregels en de veiligheidsnormen. De badges worden automatisch gedeactiveerd in geval van compliance-problemen zoals ontbrekende documenten, wat dus een extra beveiligingslaag is.
  • Het incheckproces op de werf stroomlijnen en de aangifte van werken (RSZ/ONSS) vereenvoudigen.
  • Aanwezigheidsgegevens in real-time inzichtelijk maken – wie is er niet dol op.
  • Slimme documentuitwisseling mogelijk maken. Er zijn inmiddels al meer dan 3500 onderaannemers aangesloten die de documenten in functie van de hoofdaannemer doorsturen. De gegevens zijn gecentraliseerd op een alles-in-één digitaal platform. Hierdoor hoeven de gegevens van alle onderaannemers maar één keer ingevoerd te worden. Die gegevens kunnen vervolgens op alle projecten gebruikt worden.

De koppeling met het Zen-platform is de basis voor een veilige bouwwerf. Bij een calamiteit of een evacuatie weet u namelijk precies wie er op de werf aanwezig is. Aannemers krijgen moeiteloos een overzicht en houden controle over elke werknemer op de bouwwerf. De echte meerwaarde ligt dus in de mogelijkheid om de daadwerkelijke aanwezigheid te visualiseren. Hierdoor voldoet u aan alle veiligheidseisen.

 

Een veilige bouwwerf op verschillende niveaus

In een tijd waarin veiligheid en efficiëntie cruciaal zijn voor het succes van bouwprojecten, biedt deze samenwerking een veelbelovende oplossing die elk project naar een hoger niveau tilt. Door de producten van Heras Mobile te koppelen aan het platform van Conneqtr, kunnen bouwwerven profiteren van real-time monitoring en controle. Samen met Conneqtr zorgen we dus voor veiligheid op de bouwwerf, waarbij onbevoegden geen kans krijgen om de bouwwerf te betreden.

Ook in de bouwsector is het van belang dat de privacy van klantgegevens wordt gewaarborgd. Om dit te bereiken, integreert Conneqtr privacymaatregelen en best practices in elke fase van de productontwikkeling, zodat klantgegevens vanaf het begin worden beschermd. Een goed voorbeeld hiervan is dataminimalisatie op bouwwerven op basis van gebruikersprofielen. Dit vermindert het risico op misbruik van gegevens. Dat is wel zo handig, zeker in de huidige digitale wereld.

 

Veiligheid als prioriteit op de bouwwerf

Bent u overtuigd van deze oplossing voor toegangscontrole en persoonsregistratie? Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op via info@heras-mobile.be of vraag een vrijblijvende offerte aan:

Offerte aanvragen

Picture of Vera van Erp

Vertel over uw uitdaging.
Wij helpen graag.

Uiteraard vertellen wij graag meer over onze producten en diensten in een persoonlijk gesprek. Maak meteen een afspraak via de onderstaande knop.